Managementboek

Ben jij een Management Guru?

Je bent een denker en je wilt de doeners van deze wereld helpen met heldere concepten met betrekking tot ondernemen, leiderschap of verandermanagement. Je geeft lezingen, in house bij bedrijven, of out house. Je hebt een trackrecord in advisering en opleiding. Je schrijfstijl is bondig en je voorbeelden zijn sprekend: “show” in plaats van “tell”.

Scrum en agile, platte en lerende organisatie, zelfsturend en klantgericht, …

…keten en suboptimalisatie, cultuur en innovatie, competenties en communicatie, strategie en structuur, authentiek en coachend, vaardigheden en persoonlijkheid, taak- en mensgericht, prestatie en proces, empowerment en delegeren, empowerment en weerstand, risico en organisatie… Ook zonder dit soort begrippen kun je de boodschap overbrengen.

Cases

Toen Harvard Business School in 1908 startte, was er geen bedrijfskundige literatuur voorhanden. Door de nood gedwongen gebruikten de docenten voorbeelden uit de praktijk. Zo ontstond het casus onderwijs. Toen in de Tweede Wereldoorlog de geweren van Amerikaanse soldaten haperden op het slagveld en voertuigen soms stil vielen, werd in de haast een senaatscommissie opgericht die de toeleveranciers van het leger dwongen de kwaliteit te garanderen. Zo ontstond de kwaliteitszorg.
Context is alles.

Invalshoek

Echte vernieuwingen kent de managementliteratuur nauwelijks: het is vaak oude wijn in nieuwe zakken (dit is een stelling in de trant van “alle filosofen zijn slechts voetnoten bij Plato”). Enfin, ken je plek in de managementliteratuur en schrijf voor je doelgroep. Invalshoek en accenten zijn dan vaak al onderscheidend genoeg.

Managementboek schrijven

Zoals elke redacteur kan beamen, is schrijven een proces van continue verbeteren. Details dienen met dezelfde zorg als de grote lijnen behandeld te worden. Zorg voor een logische opbouw (inhoudsopgave) en werk naar een helder doel toe.

Managementboek uitgeven

Als het boek af is, goed geschreven en professioneel vormgegeven, dan heb je een visitekaartje met inhoud te pakken.

Trefwoorden: managementboek

          

 

Terug naar overzicht