Blog wat kost het uitgeven van een boek?Wat kost het uitgeven van een boek? Dit hangt af van wat je wilt en de commerciële potentie van jouw boek.

Eigen beheer: de prijsopgave is afhankelijk van het aantal exemplaren en de gekozen techniek, Printing on Demand of offset drukken. Bij Printing on Demand zijn de instelkosten lager dan bij offset drukken maar de laatste is goedkoper bij grotere oplagen. De kwaliteitsverschillen tussen beide technieken zijn tegenwoordig verwaarloosbaar. Als auteur ben je zelf de uitgever en behoud je de auteursrechten en uitgeefrechten maar ben je ook verantwoordelijk voor het uitgeefrisico.

Tradioneel uitgeven: de uitgever U2pi onderkent de marktwaarde van je boek en is bereid te investeren in een professionele redactie, vormgeving, drukken, voorraad, distributie en publiciteit. Als auteur loop je geen risico en is het uitgeven gratis. Je behoud de auteursrechten maar de uitgeverij krijgt voor 3 jaar de publicatierechten. Je ontvangt royalties over elk verkocht boek.

Zeker uitgeven: dit is een mengvorm van traditioneel uitgeven en uitgeven in eigen beheer aangeboden door uitgeverij U2pi: de kosten zijn eenmalig 1.000 of 1.500 of 3.000 of 5.000 Euro (inclusief BTW). De boeken die via deze “Zeker uitgeef”-pakketten uitgegeven worden geredigeerd en vormgegeven door de uitgever en gedistribueerd via Centraal Boekhuis zodat het boek te bestellen is bij 1.500 boekhandels in Nederland en Vlaanderen en diverse online winkels als onze eigen webshop maar ook Bol of Amazon. Wij ondersteunen bij de promotie. De verschillen tussen de pakketten zit in het aantal boeken dat de auteur zelf krijgt (daarvan is de opbrengst volledig voor de auteur) en de royalties over de verkoop via de andere kanalen en het organiseren van boekpresentaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*