Blog over uitgeven met een persoonlijke benaderingSoms kijken we naar buiten en zien iemand onze teksten in de etalage lezen.

Wat lezen ze dan?

“Uitgeven waar de auteur het prettigst bij voelt.” “Auteurs voelen zich bij ons thuis.” “Persoonlijk contact, aandacht en de tijd nemen.”

 

Zeven van de tien keer loopt de persoon weer door. Wat is hier aan de hand?

Zes van de tien zijn waarschijnlijk passanten, die bij onze buren, de makelaar, ook huizen kijken of die bij onze andere buren, de kinderopvang, de peuters brengt.

Wij vermoeden echter, dat een van de tien voorbijgangers een auteur is, op zoek naar een uitgever. Uit eigen ervaring weten we dat het binnenstappen bij een uitgeverij voor sommigen een stap te ver is. Als je fictie schrijft, dan stel je vaak kwetsbaar op. Anderen hebben hier minder last van, zeker als het non-fictie betreft.

Wij willen laagdrempelig zijn en helder in wat wie bieden. Een boek uitgeven gaat over risico, investeren en uitvoeren. Waar het hebben we het dan over: over professionele redactie, vormgeving, drukken, voorraad, distributie en publiciteit.

Voor de eenvoud, we hebben drie marktproposities:

  1. Uitgeven in eigen beheer,
  2. Traditioneel uitgeven en
  3. “Zeker uitgeven”, wat een tussenvorm is.

Maar zoals alles wat je in hokjes giet, de wereld is niet zwart-wit en ons aanbod is vaak maatwerk, afhankelijk van wat de auteur wil. Daarnaast beoordelen we altijd de marktpotentie. Daar zijn we eerlijk over.

De deur van ons kantoor staat altijd open voor auteurs die een kop koffie lusten. Wel moeten we zeggen dat auteurs met wilde plannen maar geen manuscript, na het kopje koffie worden doorverwezen naar community’s die de auteur helpen echt te beginnen met schrijven en goed te leren schrijven. Pas als een wild idee uitgekristalliseerd is in een proef- of finaal manuscript kunnen wij als uitgever ons een oordeel vormen over kwaliteit en marktpotentie.

Wij dragen auteurs een warm hart toe. De wereld van boeken is fascinerend en divers. Wij komen graag in gesprek!

 

Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*